تعمیرمانیتور

تعمیر انواع مختلف مانیتور لپ‌تاپ، گوشی، تلویزیون و ... 🖥️

تعمیرمانیتور

تعمیر انواع مختلف مانیتور لپ‌تاپ، گوشی، تلویزیون و ... 🖥️

۲ مطلب در آبان ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

برد پکیج

برد پکیج

در زندگی امروزی پیکج جز وسایل ضروری و مهم به شمار می‌روند. شناخت قطعات پکیج کمک شایانی به تعمیر آن می‌کند. در این مقاله قصد داریم مطالبی را راجب برد پکیج ارائه دهیم. می‌توان گفت برد پکیج، مغز دستگاه است. بیشتر ساختمان‌های مسکونی و اداری برای تامین آب گرم مصرفی و همچنین فراهم نمودن آب گرم برای سیستم گرمایشی از پکیج استفاده می‌کنند. مرسوم‌ترین نوع آن، پکیج دیواری است. انواع مختلف پکیج از کنار هم قرار گرفتن اجزا و قطعات مختلف به وجود آمده است. برای شناخت بهتر پکیج بهتراست که قطعات مختلف را بشناسیم.

برای خواندن مطالب بیشتر در مورد تعمیر پکیج کلیک کنید.

برد پکیج

برد پکیج چیست

برد پکیج یک کیت کامپیوتری می‌باشد که دارای بخش‌های پیچیده و زیادی است و دستورات و فرمان‌ها را به قسمت‌های مختلف ارسال می‌کند. برد پکیج قسمت اصلی در سیستم می‌باشد که اگر از کار بیفتد، قطعات دستورات را دریافت نمی‌کنند و کار خود را انجام نمی‌دهند. به طور کلی برد پکیج وظیفه دریافت پیام از سنسور فشار و ارسال به موقع این پیام‌ها به پمپ مدار گرم‌کننده و شیر موتوری را دارد. برد پکیج شامل فیوز، آی‌سی، ترانس تغذیه و آی سی رگولاتور است.

آی‌سی یا مدار مجتمع، مجموعه‌ای از مدارات الکترونیکی است که بوسیله مواد نیمه رسانا ساخته می‌شود. آی‌سی ولتاژ منبع تغذیه را ثابت نگه می‌دارد، یعنی ولتاژ ورودی و خروجی بررسی می‌کند تا قطعات دیگر آسیب نبینند. تبدیل برق 22 ولت شهری به 9 یا 18 ولت در پکیج به عهده ترانس تغذیه است. برای ایجاد یک ولتاژ تثبیت شده و یا کم نمودن ولتاژ ورودی به پکیج از آی‌سی رگولاتور استفاده می‌شود. تقریبا تمامی دستگاه‌های الکترونیکی به یک تغذیه DC نیاز دارند که این منبع باید در برابر جریان برق شهری و تغییرات بار، تثبیت شده باشد. آی‌سی رگولاتورمدل‌های مختلفی دارد که از جمله مرسوم‌ترین آنها می‌توان به سری xx78 اشاره نمود.

اگر از فیوز برد پکیج جریان بیش از حد عبور کند، این نوار فلزی ذوب می‌شود و مدار الکترونیکی که در پکیج وجود دارد، قطع می‌شود. برای اینکه تشخیص دهید فیوز سالم است یا خیر، باید از یک فازمتر استفاده کنید. ابتدا تمام موارد ایمنی را رعایت کرده و مسیر جریان برق را دنبال کنید. باید تشخیص دهید که برق تا قبل از فیوز برد وجود دارد یا خیر. اگر فازمتر روشن نشود به این معنی است که فیوز خراب شده و باید تعویض شود.

برد پکیج فرمان لازم برای گرفتن اطلاعات، کنترل و هماهنگی عملکرد قطعات و اجزا مختلف را صادر می‌کند. در واقع به صورت ساده و مختصر می‌توان گفت که برد پکیج یه قطعه الکترونیکی است که از برخی قطعات اطلاعات و داده را می‌گیرد و به برخی قطعات دیگر فرمان می‌دهد. محل قرارگیری این قطعه، پشت صفحه کنترل پکیج است و با توجه به مدل پکیج ممکن است یک یا چند برد در کل ساختار پکیج به کار رفته باشد. معمولا برد پکیج درون یک محفظه به نام جعبه محافظ برد قرار دارد. برخی از قطعاتی که از آنها اطلاعات دریافت می‌شود، بدین شرح است: اتصالات گاز، شیر سه طرفه، فن، پمپ، نمایشگر و ... . از قطعاتی که برد پکیج به آنها فرمان صادر می‌کند می‌توان به فلوسوئیچ، پرشر آب، سنسور حرارتی، ترموستات اتاقی، میله یونیزاسیون، کلید حرارتی و ... اشاره کرد.

برای مطالعه مقالات بیشتر در مورد تعمیرات پکیج، کلیک کنید.

عوامل خرابی برد پکیج

عواملی زیادی در خرابی و راندمان پایین در برد پکیج تاثیر دارند. در برخی موارد هنگامی که فشار آب درون سیستم زیاد شده و روی برد پکیج سرریز می‌گردد، در طولانی مدت سبب ایجاد رسوب روی آن می‌شود. یکی دیگر از این عوامل گرد و خاک است. هنگامی که گرد و خاک روی برد پکیج می‌نشیند، در اتصالات آن اختلال ایجاد می‌کند و سبب خرابی و عدم عملکرد مناسب می‌شود.  یکی دیگر از عوامل شایع نوسان برق است. برای محافظت از پکیج می‌توان از محافظ برق مخصوص پکیج استفاده نمود.

تمامی وسایل و قطعات الکترونیکی دارای طول عمر مشخصی هستند و پس از مدتی کارایی مناسب خود را از دست می‌دهند. بروز خرابی، در انواع مختلف پکیج، به صورت علائم گوناگونی بروز می‌کند. برخی از این علائم به شرح زیر است:

  • روشن شدن چراخ چشمک‌زن
  • عمل نکردن جرقه‌زن و روشن نشدن پکیج
  • خاموش شدن کلی پکیج
  • عدم کار کردن خازن‌ها
  • ریست شدن دستگاه بعد از روشن شدن شعله
  • عدم دست یافتن به گرمای مطبوع در پکیج
  • بروز کد خطا در پکیج
  • عدم عملکرد مناسب پمپ
  • گرم نشدن رادیاتور و شوفاژ

انواع بردهای الکترونیکی پکیج

برد کنترل جرقه‌زن این برد درون یک محفظه روی برد اصلی قرار گرفته است. وظیفه این برد، اجرای عمل جرقه‌زدن و کنترل شعله است. برد کنترل جرقه‌زن برای انجام عمل جرقه‌زدن به یک ترانس جرقه‌زن با ولتاژ بالا متصل است. برد کنترل اصلی در عقب صفحه کنترل، درون جعبه‌ای که محفظه برد است، قرار دارد. برد کنترل اصلی با تمامی بخش‌ها و قسمت‌های الکترونیکی پکیج در ارتباط است.

در این مقاله به بررسی برد پکیج پرداختیم. برد پکیج مغز و قسمت اصلی در دستگاه می‌باشد که از برخی قطعات اطلاعاتی را دریافت می‌کند و به برخی اجزای دیگر فرمان می‌دهد. عوامل زیادی در خرابی و عدم عملکرد درست برد پکیج تاثیر دارند مانند گرد و خاک، رسوب و ... . اگر این قطعه خراب شود، پکیج به درستی عمل نمی‌کند. در صورت خرابی باید توسط متخصص و تعمیرکار نمایندگی مجاز با قطعه اصل جایگزین شود.

مطلب جالب در مورد نگهداری پکیج، برای مطالعه کلیک کنید.

 

                                                                                                                                                    

  • shiva dar
  • ۰
  • ۰

نگهداری پکیج

در این مقاله قصد داریم تا مطالبی را درمورد نگهداری پکیج دیواری بیان کنیم. امروزه پکیج یکی از اجزای مهم و ضروری در هر ساختمانی به شمار می‌رود. با رعایت روش‌های نگهداری پکیج دیواری می‌توان علاوه بر افزایش طول عمر، راندمان و کارایی، در مصرف سوخت و انرژی نیز صرفه‌جویی نمود. با توجه به افزایش قیمت انواع پکیج و ضرورت وجود آن در ساختمان در ادامه به بررسی روش‌های مختلف می‌پردازیم. به دلیل وجود قطعات مختلف و متنوع در تجهیزات مختلف گرمایی، نیاز به مراقبت اصولی‌تری دارند. برای افزایش کارکرد و بهره‌وری پکیج دیواری نیزباید به صورت اصولی از آن نگهداری نمود. اگر در نگهداری و سرویس پکیج کوتاهی کنیم  با مشکلاتی از قبیل خاموش شدن پکیج، نشتی آب، داغ نشدن آب، خرابی برد و.... روبرو می‌شویم. 

نگهداری پکیج

مهم ترین نکات در زمینه  نگهداری پکیج دیواری 
 

1.کنترل فشار پکیج : یکی از روش‌های مهم در نگهداری پکیج ، کنترل فشار پکیج باید به صورت روزانه و مرتب است. فشار استاندارد پکیج‌های دیواری 1 الی 1.5 بار می‌باشد. در صورت پایین بودن فشار پکیج می‌بایست شیرپرکن را باز نمود تا فشار دستگاه به حالت طبیعی باز گردد. اگر فشار پکیج بعد از مدتی دوباره کاهش پیدا کرد، به احتمال زیاد در قسمتی از پکیج نشتی وجود دارد. وجود نوسان در فشار پکیج، نشان‌دهنده وجود مشکل در منبع انبساط است. در زمان بالا بودن فشار پکیج، باید شیر هواگیری را باز نمود تا فشار کاهش پیدا کند.
2.بررسی دودکش پکیج: یکی دیگر از روش‌های مهم و بسیار حیاتی در نگهداری پکیج، استفاده از کلاهک ایمنی H از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا این کلاهک مواد آلاینده و سمی را به خارج از فضای ساختمان هدایت می‌کند. به بدین سبب باید از باز بودن و عدم گرفتگی مسیر دودکش اطمینان حاصل کنیم و تمامی نکات مهم و ضروری در مورد نصب صحیح و اصولی آن را رعایت کنیم.
3.انجام عملیات رسوب‌گیری: در آب املاح، ذرات ریز و آلاینده‌های فراوانی وجود دارند. با گذشت زمان وجود این املاح باعث ایجاد رسوب در قطعات مختلف پکیج می‌گردد. در واقع می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین عوامل خرابی و عدم کارکرد صحیح پکیج، نفوذ رسوب در قطعات آن است. این موضوع علاوه بر ایجاد اختلال در عملکرد سیستم گرمایشی، بازدهی و راندمان گرمایشی پکیج را به میزان چشمگیری کاهش می دهد. به همین دلیل برای جلوگیری از صدمات ناشی از رسوب در پکیج و نگهداری پکیج ، استفاده از رسوب گیر، به ویژه پیش از ورود آب به محفظه داخلی دستگاه، بسیار تاثیرگذار و مؤثر است. 

رسوب در پکیج
4. سرویس فصلی و منظم: انجام سرویس‌های فصلی به صورت منظم نیز یکی دیگر از اصول مهم برای افزایش طول عمر دستگاه و روشی مهم در نگهداری پکیج است. شروع فرآیند سرویس پکیج قبل از فصل سرما، در افزایش کارکرد و راندمان گرمایی آن تاثیر بسزایی دارد.  در ساختار پکیج قطعات حساسی به کار رفته است که با قرار گرفتن در معرض رطوبت و آب، در مرور زمان می‌توانند به کل پکیج آسیب بزنند. بنابراین به منظور جلوگیری از بروز مشکل در اجزا و قطعات حساس پکیج، باید سرویس‌های دوره‌ای به صورت منظم انجام گردند. به همین دلیل بسیاری از تعمیرکاران و سرویس‌کاران حرفه‌ای و باتجربه، سرویس اصولی و منظم پکیج را مهم‌ترین روش برای نگهداری پکیج دیواری می‌دانند.
یکی از دیگر موضوعاتی که در نگهداری پکیج با تغییر هر فصل باید مورد توجه قرار گیرد، تغییر حالت زمستانه به تابستانه یا بر عکس می باشد. این موضوع نقش موثری در عمر مفید پکیج و دیر خراب شدن قطعات آن دارد. به همین سبب می‌بایست سرویس‎های دوره‌ای و فصلی هم در ابتدای فصل و هم در ابتدای فصل گرما انجام شوند.
5.بررسی فیلتر و صافی‌های آب: یکی دیگر از روش‌های مهم برای افزایش طول عمر و نگهداری پکیج، بررسی فیلتر و صافی‌های آن، دو یا سه ماه یکبار است. این عمل به این دلیل است که در سیستم لوله‌کشی ناخالصی‌هایی همانند سنگ ریزه و شن  وجود دارد. به همین دلیل با بررسی صافی‌های دستگاه می‌توان از عدم انسداد این بخش و صحت عملکرد آن، اطمینان حاصل نمود.  
6. صحت عملکرد پمپ پکیج دیواری: در ساختار پکیج‌ها، بخشی با نام سیستم ضد گریپاژ وجود دارد. در زمانی که جریان آب قطع است، این بخش مسئولیت به گردش درآوردن جریان آب را بر عهده دارد. انسداد و یا گرفتگی مدار آب گرمایشی و یا عدم وجود آب در مدار، می‌تواند به پمپ پکیج دیواری، آسیب بزند. در زمانیکه صداهای غیرعادی و اضافی از پکیج شنیده می‌شود، باید نسبت به عیب‌یابی و تعمیر پکیج توسط متخصصان و تعمیرکاران اقدام نمود.
7.استفاده از محافظ برق استاندارد: یکی دیگر از روش‌های ساده و در عین حال مهم برای محافظت از و نگهداری پکیج، استفاده از محافظ استاندارد برق می‌باشد. با استفاده از محافظ برق استاندارد می‌توان به راحتی در زمان‌هایی که به مدت زمان زمان طولانی در منزل حضور ندارید، جریان برق را قطع نمایید زیرا نوسان برق می‌تواند باعث خرابی و آسیب جدی به دستگاه شود. باید توجه نمود که وسایل گرمازا در مجاورت پکیج و به خصوص در مجاورت محافظ برق قرار نداشته باشند. 
در این مقاله به بررسی روش‌های مختلف در نگهداری پکیج پرداختیم. متوجه شدیم که روش‌هایی ساده همانند استفاده از محافظ برق استاندارد را می‌توان برای از نگهداری پکیج انجام داد و همچنین روش‌های دیگری همانند سرویس‌های فصلی و منظم وجود دارند که باید در زمان‌های خاص انجام شوند.

  • shiva dar